Home    Over ons    Wat wij doen    Theorie    Blog    Nieuws    NIVO    Contact

Theorie    Toepassingen

Leiderschap en management

 

Leiders en managers proberen samen met medewerkers de gestelde bedrijfsdoelen te realiseren. Veranderingen zijn vaak nodig, evenals samenwerking met in- en externe partners. Moderne visies op management prediken mensgerichtheid. Maar soms lukt het toch niet om de draai te maken of een volgende stap te zetten. Verleidingstechnieken of lichte dwang zijn ook niet altijd voldoende. Inzicht in behoeften van betrokkenen, de drijfveren voor hun gedrag, is dan een grote hulp.

Behoeften van medewerkers benoemen en erkennen en hen ruimte geven voor vervulling haalt het beste uit mensen. Ze zetten zich maximaal in en komen met onverwachte opties voor verbetering. In- en externe relaties worden verdiept en samenwerking gestimuleerd als behoeften worden gedeeld. Loslaten wat iemand vandaag nodig heeft  en "luisteren" naar wat de toekomst of de wijde omgeving aangeven, leidt naar fundamentele transformatie.

Leiderschap en management worden verdiept door openhartigheid, de effectiviteit neemt toe. Dit kan in praktijk worden gebracht door training, begeleiding en coaching.

 

Op deze link vindt u een artikel met onze visie op leiderschap en management nieuwe stijl.